Tietoa MetCatista

MetCat on Metropolian kirjaston verkkopalvelu, jossa voit hakea Metropolian kirjaston painettuja ja elektronisia aineistoja. Kaikki palaute on tervetullutta!

Useisiin verkkoaineistoihin pääseminen edellyttää Metropolian verkkotunnuksilla kirjautumista.

Kirjautumalla palveluun Metropolian verkkotunnuksilla ja yhdistämällä kirjastokortin tiedot kohdassa 'Oma tili' voit uusia lainoja ja varata kirjoja. Kirjautuneena voi myös tallentaa tiedonhakuja ja viedä teosten tietoja muihin verkkopalveluihin.

MetCat korvaa elokuusta 2015 lähtien vanhan MetCatin ja Nelli-portaalin käyttöliittymät. E-aineistojen käyttöön löydät apua LibGuides-oppaista

MetCat on kansallisen Finna-palvelun paikallinen näkymä. Kansallinen Finna tarjoaa useiden suomalaisten kirjastojen, museoiden ja arkistoiden aineiston. Finna on rakennettu VuFindin ja muiden avoimen lähdekoodin ohjelmistojen pohjalta ja kehitetään Kansalliskirjastossa. Metropolian kirjasto ylläpitää MetCat-palvelua. Finna on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta (KDK). Lisätietoa KDK-hankkeesta ja Finnasta on hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.kdk.fi.